Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MHBO Facilitair Medewerker (1 jaar)

 1.899,00

Exclusief btw

Een MHBO-opleiding fungeert als een ideale overgang van MBO naar HBO, en biedt een solide basis voor verdere studies op HBO-niveau. Het programma is grotendeels gelijk aan het MBO-programma, maar heeft aanvullende opdrachten ter voorbereiding op HBO-niveau.

De rol van een facilitair medewerker omvat dagelijkse huishoudelijke taken binnen een organisatie, waarbij de nadruk ligt op het ondersteunen van collega’s om hun taken efficiënt uit te voeren. Deze dynamische functie vereist het beheren van verschillende verantwoordelijkheden, variërend van schoonmaak en catering tot wagenparkbeheer. Gedurende de eenjarige opleiding worden essentiële vaardigheden aangereikt om deze rol effectief te vervullen. Studenten verwerven inzicht in facilitaire aspecten zoals gebouwenbeheer, projectmanagement, en klant- en leveranciersrelaties, inclusief klachtenafhandeling en kwaliteitsbewaking. Het curriculum behandelt tevens onderwerpen als vergaderfaciliteiten, Arbo en BHV-normen, gebouwbeveiliging en leveranciersbeoordelingen. Praktijkgerichte opdrachten bieden de mogelijkheid om theoretische kennis direct toe te passen in de praktijk, waardoor de deelnemers goed voorbereid worden op de diversiteit aan uitdagingen die ze als facilitair medewerker zullen tegenkomen.

Met het opstellen van een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC) pas je direct de geleerde kennis toe. Talloze deelnemers hebben met succes deze opleiding doorlopen. Na het voltooien van dit programma ben je competent om facilitaire taken binnen een organisatie op een praktische wijze uit te voeren.

Deze complete leergang bestaat uit vier modules en biedt een diepgaand inzicht in alle basisaspecten van het facilitaire vakgebied. Daarnaast worden onderwerpen behandeld die aanzienlijk bijdragen aan de toegevoegde waarde voor functies binnen een facilitaire werkomgeving.

Leerdoelen

 • Je hebt inzicht in beveiliging van gebouwen.
 • Je bent in staat om een verhuisplan op te stellen.
 • Je weet hoe je schoonmaak kunt meten.
 • Je hebt inzicht in de inhoud van een project.
 • Je bent in staat om een planning voor gebouwenbeheer te maken.
 • Je bent in staat om SMART doelen te formuleren.
 • Je hebt inzicht in communicatie voor een ondernemer.
 • Je bent in staat om te werken volgens Arbo.
 • Je hebt inzicht in vergaderzaalbeheer.
 • Je weet hoe je bewegwijzering in gebouwen kunt inrichten.
 • Je bent in staat om een projectplanning op te stellen.
 • Je kunt sturen op beheeraspecten.
 • Je bent in staat om de juiste gesprekstechnieken toe te passen.
 • Je kunt een onderhoudsplan voor gebouwen opstellen.
 • Je bent in staat om met medewerkers een kritiekgesprek te voeren.
 • Je weet hoe je kunt gaan onderhandelen.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Facilitaire zaken, MHBO Gebouwenbeheer, MHBO Werken in Projecten en MHBO Communicatieve Vaardigheden.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Facilitaire zaken, MHBO Gebouwenbeheer, MHBO Werken in Projecten en MHBO Communicatieve Vaardigheden.

Diploma

Deze praktische opleiding MHBO Facilitair Medewerker (1 jaar) biedt jou de kans om het diploma te behalen:
 • MHBO Facilitair Medewerker (1 jaar)
Gedurende het opleidingstraject werk je per module aan een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC). Hieruit moet jouw kennis van de behandelde onderwerpen duidelijk naar voren komen. Als je dit onderdeel met een positief resultaat afrondt, ontvang je het officiële diploma van deze opleiding.

Met het opgegeven bedrag worden niet alleen de kosten voor de studie en het studiemateriaal gedekt, maar ook eventuele herexamenkosten. Hierdoor bieden we een volledig pakket aan, zodat je zonder extra financiële verrassingen aan je studie kunt beginnen.

 1.899,00


Exclusief btw

MHBO Facilitair Medewerker (1 jaar)
 1.899,00
Scroll naar boven

Nieuw bij Business Training Holland

Studiecoaching

Wanneer je hebt gekozen voor een opleiding of cursus op onze website, heb je daarna de keuze uit  5 coachingpakketten die je aanvullend kunt bestellen om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en begeleiden. 

Er is altijd een pakket dat bij jou past. Met meer of minder online coachingsessies en wel of niet extra ondersteuning bij jouw examenvoorbereiding.