Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MHBO Facilitair Leidinggevende (1 jaar)

 1.899,00

Exclusief btw

Een MHBO-opleiding fungeert als een ideale overgang van MBO naar HBO, en biedt een solide basis voor verdere studies op HBO-niveau. Het programma is grotendeels gelijk aan het MBO-programma, maar heeft aanvullende opdrachten ter voorbereiding op HBO-niveau.

Deze 1-jarige opleiding is ontworpen om je een diepgaand begrip te geven van de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met de rol van facilitair leidinggevende. Als facilitair leidinggevende draag je de verantwoordelijkheid voor het faciliteren van de diensten binnen jouw organisatie, zodat alle medewerkers optimaal kunnen presteren. Je leidt ook de facilitaire afdeling, waarbij je een divers team van medewerkers aanstuurt.

Gedurende deze opleiding zul je kennis opdoen over diverse facilitaire aspecten, zoals verhuizingen, schoonmaak, catering en Arbo. Daarnaast verdiep je je in management en organisatie, waarbij je inzicht verwerft in structuren, organisatievormen en projectplanning. Je zult ook verschillende managementvaardigheden ontwikkelen, waardoor je bekend wordt met verschillende leiderschapsstijlen en technieken om medewerkers te motiveren en te inspireren. Bovendien zal je uitgebreid leren over het werken in projecten. Door middel van praktijkgerichte opdrachten zul je in staat zijn om de verworven theoretische kennis direct toe te passen in jouw organisatie. Kortom, door het volgen van deze opleiding krijg je een grondig begrip van alle facetten van het vakgebied facilitair management en ontwikkel je jezelf tot een competente facilitair leidinggevende.

Met het opstellen van een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC) pas je direct de geleerde kennis toe. Talloze deelnemers hebben met succes deze opleiding doorlopen. Na het voltooien van dit programma ben je competent om facilitaire taken binnen een organisatie op een praktische wijze uit te voeren.

Deze complete leergang bestaat uit vier modules en biedt een diepgaand inzicht in alle basisaspecten van het facilitaire vakgebied. Daarnaast worden onderwerpen behandeld die aanzienlijk bijdragen aan de toegevoegde waarde voor functies binnen een facilitaire werkomgeving.

Leerdoelen

 • Je hebt inzicht in vergaderzaalbeheer.
 • Je bent in staat om te werken volgens Arbo.
 • Je weet hoe je schoonmaak kunt meten.
 • Je kunt een verhuisplan opstellen.
 • Je hebt inzicht in coaching.
 • Je weet hoe je werkzaamheden kunt delegeren.
 • Je bent in staat om medewerkers te motiveren en te coachen.
 • Je kunt verschillende stijlen van leidinggeven toepassen.
 • Je hebt inzicht in de inhoud van een project.
 • Je bent in staat om een projectplanning op te stellen.
 • Je bent in staat om SMART doelen te formuleren.
 • Je kunt sturen op beheeraspecten.
 • Je hebt inzicht in de vormen van organisaties.
 • Je weet hoe je SMART-doelen kunt bepalen.
 • Je bent in staat om organisatiestructuren te herkennen.
 • Je kunt een SWOT-analyse uitvoeren.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Facilitaire zaken, MHBO Managementvaardigheden, MHBO Werken in Projecten en MHBO Management en Organisatie.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Facilitaire zaken, MHBO Managementvaardigheden, MHBO Werken in Projecten en MHBO Management en Organisatie.

Diploma

Deze praktische opleiding MHBO Facilitair Leidinggevende (1 jaar) biedt jou de kans om het diploma te behalen:
 • MHBO Facilitair Leidinggevende (1 jaar)
Gedurende het opleidingstraject werk je per module aan een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC). Hieruit moet jouw kennis van de behandelde onderwerpen duidelijk naar voren komen. Als je dit onderdeel met een positief resultaat afrondt, ontvang je het officiële diploma van deze opleiding.

Met het opgegeven bedrag worden niet alleen de kosten voor de studie en het studiemateriaal gedekt, maar ook eventuele herexamenkosten. Hierdoor bieden we een volledig pakket aan, zodat je zonder extra financiële verrassingen aan je studie kunt beginnen.

 1.899,00


Exclusief btw

MHBO Facilitair Leidinggevende (1 jaar)
 1.899,00
Scroll naar boven

Nieuw bij Business Training Holland

Studiecoaching

Wanneer je hebt gekozen voor een opleiding of cursus op onze website, heb je daarna de keuze uit  5 coachingpakketten die je aanvullend kunt bestellen om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en begeleiden. 

Er is altijd een pakket dat bij jou past. Met meer of minder online coachingsessies en wel of niet extra ondersteuning bij jouw examenvoorbereiding.