Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MHBO Facilitair en Voorraadbeheer (1 jaar)

 1.899,00

Exclusief btw

Een MHBO-opleiding fungeert als een ideale overgang van MBO naar HBO, en biedt een solide basis voor verdere studies op HBO-niveau. Het programma is grotendeels gelijk aan het MBO-programma, maar heeft aanvullende opdrachten ter voorbereiding op HBO-niveau.

Facilitaire zaken en voorraadbeheer omvatten het efficiënt beheren van zowel de faciliteiten als de voorraad van een organisatie. Als facilitair medewerker ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die gericht zijn op het ondersteunen van medewerkers en het waarborgen van een goed functionerende werkomgeving. Belangrijke aspecten van dit vakgebied zijn onder andere het beheer van faciliteiten zoals gebouwen, vergaderzalen en catering, evenals het effectief beheren van magazijnen en voorraad. Tijdens deze complete 1-jarige opleiding verwerf je diepgaand inzicht in de facilitaire organisatie en voorraadbeheer, inclusief project- en inkoopmanagement. Je leert ook hoe je moet omgaan met KAM-aspecten zoals kwaliteit, Arbo en milieu, en hoe je prestaties meet aan de hand van KPI’s. Het uitvoeren van benchmarks en effectief gebouwenbeheer zijn ook essentiële onderdelen van deze opleiding. Door praktijkgerichte opdrachten toe te passen, kun je de geleerde theoretische kennis direct toepassen in de praktijk, waardoor je goed voorbereid bent op de veelzijdigheid van het facilitair en voorraadbeheer.

Met het opstellen van een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC) pas je direct de geleerde kennis toe. Talloze deelnemers hebben met succes deze opleiding doorlopen. Na het voltooien van dit programma ben je competent om facilitaire taken binnen een organisatie op een praktische wijze uit te voeren.

Deze complete leergang bestaat uit vier modules en biedt een diepgaand inzicht in alle basisaspecten van het facilitaire vakgebied. Daarnaast worden onderwerpen behandeld die aanzienlijk bijdragen aan de toegevoegde waarde voor functies binnen een facilitaire werkomgeving.

Leerdoelen

 • Je hebt inzicht in vergaderzaalbeheer.
 • Je bent in staat om te werken volgens Arbo.
 • Je weet hoe je schoonmaak kunt meten.
 • Je kunt een verhuisplan opstellen.
 • Je hebt inzicht in voorraadbeheersystemen.
 • Je weet hoe je voorraadoptimalisatie toepast.
 • Je bent in staat om te werken met soorten voorraden.
 • Je weet hoe je werkt met een voorraadplanning.
 • Je hebt inzicht in de inhoud van een project.
 • Je bent in staat om een projectplanning op te stellen.
 • Je bent in staat om SMART doelen te formuleren.
 • Je kunt sturen op beheeraspecten.
 • Je hebt inzicht in de communicatie voor een ondernemer.
 • Je bent in staat om de juiste gesprekstechnieken toe te passen.
 • Je weet hoe je kunt gaan onderhandelen.
 • Je bent in staat om met medewerkers een kritiekgesprek te voeren.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Facilitaire zaken, MHBO Voorraadbeheer, MHBO Werken in Projecten en MHBO Communicatieve Vaardigheden.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Facilitaire zaken, MHBO Voorraadbeheer, MHBO Werken in Projecten en MHBO Communicatieve Vaardigheden.

Diploma

Deze praktische opleiding MHBO Facilitair en Voorraadbeheer (1 jaar) biedt jou de kans om het diploma te behalen:
 • MHBO Facilitair en Voorraadbeheer (1 jaar)
Gedurende het opleidingstraject werk je per module aan een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC). Hieruit moet jouw kennis van de behandelde onderwerpen duidelijk naar voren komen. Als je dit onderdeel met een positief resultaat afrondt, ontvang je het officiële diploma van deze opleiding.

Met het opgegeven bedrag worden niet alleen de kosten voor de studie en het studiemateriaal gedekt, maar ook eventuele herexamenkosten. Hierdoor bieden we een volledig pakket aan, zodat je zonder extra financiële verrassingen aan je studie kunt beginnen.

 1.899,00


Exclusief btw

MHBO Facilitair en Voorraadbeheer (1 jaar)
 1.899,00
Scroll naar boven

Nieuw bij Business Training Holland

Studiecoaching

Wanneer je hebt gekozen voor een opleiding of cursus op onze website, heb je daarna de keuze uit  5 coachingpakketten die je aanvullend kunt bestellen om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en begeleiden. 

Er is altijd een pakket dat bij jou past. Met meer of minder online coachingsessies en wel of niet extra ondersteuning bij jouw examenvoorbereiding.