Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MHBO Facilitair en Logistiek (1 jaar)

 1.899,00

Exclusief btw

Een MHBO-opleiding fungeert als een ideale overgang van MBO naar HBO, en biedt een solide basis voor verdere studies op HBO-niveau. Het programma is grotendeels gelijk aan het MBO-programma, maar heeft aanvullende opdrachten ter voorbereiding op HBO-niveau.

Facilitair management en logistiek omvatten het beheer en de organisatie van allerlei voorzieningen en diensten die bijdragen aan een goed functionerende werkomgeving. Als facilitair medewerker ben je betrokken bij een breed scala aan taken die gericht zijn op het ondersteunen van medewerkers en het optimaliseren van de werkomgeving. Belangrijke aspecten van dit vakgebied zijn onder meer de facilitaire organisatie, logistiek, processen zoals project- en inkoopmanagement, en het waarborgen van kwaliteit, Arbo en milieu. Tijdens deze intensieve 1-jarige opleiding verwerf je diepgaand inzicht in deze aspecten en ontwikkel je vaardigheden om effectief te kunnen handelen. Je leert flexibel te schakelen en in te spelen op de behoeften van medewerkers, terwijl je tegelijkertijd werkt aan het verbeteren van facilitaire processen en het beheren van gebouwen. Praktijkgerichte opdrachten stellen je in staat om de theoretische kennis direct toe te passen in de praktijk, waardoor je goed voorbereid bent op de veelzijdigheid van het facilitair management.

Met het opstellen van een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC) pas je direct de geleerde kennis toe. Talloze deelnemers hebben met succes deze opleiding doorlopen. Na het voltooien van dit programma ben je competent om facilitaire taken binnen een organisatie op een praktische wijze uit te voeren.

Deze complete leergang bestaat uit vier modules en biedt een diepgaand inzicht in alle basisaspecten van het facilitaire vakgebied. Daarnaast worden onderwerpen behandeld die aanzienlijk bijdragen aan de toegevoegde waarde voor functies binnen een facilitaire werkomgeving.

Leerdoelen

 • Je hebt inzicht in vergaderzaalbeheer.
 • Je bent in staat om te werken volgens Arbo.
 • Je weet hoe je schoonmaak kunt meten.
 • Je kunt een verhuisplan opstellen.
 • Je hebt inzicht in logistieke concepten.
 • Je bent in staat om logistiek verbeteracties uit te voeren.
 • Je kunt logistieke parameters opstellen.
 • Je hebt inzicht in supply chain management.
 • Je hebt inzicht in de inhoud van een project.
 • Je bent in staat om een projectplanning op te stellen.
 • Je bent in staat om SMART doelen te formuleren.
 • Je kunt sturen op beheeraspecten.
 • Je hebt inzicht in de communicatie voor een ondernemer.
 • Je bent in staat om de juiste gesprekstechnieken toe te passen.
 • Je weet hoe je kunt gaan onderhandelen.
 • Je bent in staat om met medewerkers een kritiekgesprek te voeren.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Facilitaire zaken, MHBO Management en Logistiek, MHBO Werken in Projecten en MHBO Communicatieve Vaardigheden.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Facilitaire zaken, MHBO Management en Logistiek, MHBO Werken in Projecten en MHBO Communicatieve Vaardigheden.

Diploma

Deze praktische opleiding MHBO Facilitair en Logistiek (1 jaar) biedt jou de kans om het diploma te behalen:
 • MHBO Facilitair en Logistiek (1 jaar)
Gedurende het opleidingstraject werk je per module aan een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC). Hieruit moet jouw kennis van de behandelde onderwerpen duidelijk naar voren komen. Als je dit onderdeel met een positief resultaat afrondt, ontvang je het officiële diploma van deze opleiding.

Met het opgegeven bedrag worden niet alleen de kosten voor de studie en het studiemateriaal gedekt, maar ook eventuele herexamenkosten. Hierdoor bieden we een volledig pakket aan, zodat je zonder extra financiële verrassingen aan je studie kunt beginnen.

 1.899,00


Exclusief btw

MHBO Facilitair en Logistiek (1 jaar)
 1.899,00
Scroll naar boven

Nieuw bij Business Training Holland

Studiecoaching

Wanneer je hebt gekozen voor een opleiding of cursus op onze website, heb je daarna de keuze uit  5 coachingpakketten die je aanvullend kunt bestellen om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en begeleiden. 

Er is altijd een pakket dat bij jou past. Met meer of minder online coachingsessies en wel of niet extra ondersteuning bij jouw examenvoorbereiding.