Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MHBO Facilitair en Inkoop (1 jaar)

 1.899,00

Exclusief btw

Een MHBO-opleiding fungeert als een ideale overgang van MBO naar HBO, en biedt een solide basis voor verdere studies op HBO-niveau. Het programma is grotendeels gelijk aan het MBO-programma, maar heeft aanvullende opdrachten ter voorbereiding op HBO-niveau.

Facilitair Management en (facilitaire) inkoop is het overkoepelende beheer van alle aspecten die bijdragen aan een soepel verlopende werkomgeving. Als facilitair medewerker ben je betrokken bij een breed scala aan taken, waaronder het waarborgen van een goed functionerende werkomgeving voor medewerkers. Tijdens deze 1-jarige opleiding ontdek je de essentie van facilitair management, waarbij je je verdiept in diverse facetten van de facilitaire organisatie. Dit omvat onder andere het begrijpen van facilitaire processen, effectief project- en inkoopmanagement, en het belang van KAM (kwaliteit, Arbo en milieu). Je leert werken met KPI’s, voert benchmarks uit en verkrijgt inzicht in gebouwenbeheer. Door middel van praktijkgerichte opdrachten pas je de aangeleerde theoretische kennis direct toe in de praktijk, waardoor je in staat bent om flexibel te schakelen en snel in te spelen op de behoeften van medewerkers.

Met het opstellen van een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC) pas je direct de geleerde kennis toe. Talloze deelnemers hebben met succes deze opleiding doorlopen. Na het voltooien van dit programma ben je competent om facilitaire taken binnen een organisatie op een praktische wijze uit te voeren.

Deze complete leergang bestaat uit vier modules en biedt een diepgaand inzicht in alle basisaspecten van het facilitaire vakgebied. Daarnaast worden onderwerpen behandeld die aanzienlijk bijdragen aan de toegevoegde waarde voor functies binnen een facilitaire werkomgeving.

Leerdoelen

 • Je hebt inzicht in vergaderzaalbeheer.
 • Ben je in staat om te werken volgens Arbo.
 • Weet je hoe je schoonmaak kunt meten.
 • Kun je een verhuisplan opstellen.
 • Heb je inzicht in de fasering van inkoop.
 • Ben je in staat om te sturen op prestatiemetingen.
 • Heb je inzicht in leveranciersselectiemethoden.
 • Ben je in staat om bestelmethodieken toe te passen.
 • Heb je inzicht in de inhoud van een project.
 • Ben je in staat om een projectplanning op te stellen.
 • Ben je in staat om SMART doelen te formuleren.
 • Kun je sturen op beheeraspecten.
 • Heb je inzicht in de communicatie voor een ondernemer.
 • Ben je in staat om de juiste gesprekstechnieken toe te passen.
 • Weet je hoe je kunt gaan onderhandelen.
 • Ben je in staat om met medewerkers een kritiekgesprek te voeren.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Facilitaire zaken, MHBO Inkoopbeheer, MHBO Werken in Projecten en MHBO Communicatieve Vaardigheden.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Facilitaire zaken, MHBO Inkoopbeheer, MHBO Werken in Projecten en MHBO Communicatieve Vaardigheden.

Diploma

Deze praktische opleiding MHBO Facilitair en Inkoop (1 jaar) biedt jou de kans om het diploma te behalen:
 • MHBO Facilitair en Inkoop (1 jaar)
Gedurende het opleidingstraject werk je per module aan een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC). Hieruit moet jouw kennis van de behandelde onderwerpen duidelijk naar voren komen. Als je dit onderdeel met een positief resultaat afrondt, ontvang je het officiële diploma van deze opleiding.

Met het opgegeven bedrag worden niet alleen de kosten voor de studie en het studiemateriaal gedekt, maar ook eventuele herexamenkosten. Hierdoor bieden we een volledig pakket aan, zodat je zonder extra financiële verrassingen aan je studie kunt beginnen.

 1.899,00


Exclusief btw

MHBO Facilitair en Inkoop (1 jaar)
 1.899,00
Scroll naar boven

Nieuw bij Business Training Holland

Studiecoaching

Wanneer je hebt gekozen voor een opleiding of cursus op onze website, heb je daarna de keuze uit  5 coachingpakketten die je aanvullend kunt bestellen om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en begeleiden. 

Er is altijd een pakket dat bij jou past. Met meer of minder online coachingsessies en wel of niet extra ondersteuning bij jouw examenvoorbereiding.