Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MBO Facilitair en Inkoop (1 jaar)

 1.899,00

Exclusief btw

De essentie van facilitair management omvat het coördineren en organiseren van alle niet-kernactiviteiten binnen een organisatie, zodat de primaire taken efficiënt kunnen worden uitgevoerd. Als facilitair medewerker ben je verantwoordelijk voor het faciliteren van een optimaal werkklimaat voor alle medewerkers. Dit omvat diverse taken zoals het beheren van de werkruimtes, coördineren van verhuizingen, zorgen voor schoonmaak en catering, en het beheren van het wagenpark.

Belangrijke aspecten van dit vakgebied zijn onder andere het waarborgen van kwaliteit, gezondheid en veiligheid (KAM), het opstellen van meetbare doelstellingen (KPI’s), en het beheer van inkoopprocessen en projecten. Tijdens de 1-jarige opleiding krijg je een diepgaand inzicht in deze facetten, inclusief het uitvoeren van benchmarks en het beheren van gebouwen.

De opleiding legt ook nadruk op het toepassen van theoretische kennis in de praktijk door middel van praktijkgerichte opdrachten. Hierdoor kun je als facilitair medewerker snel schakelen en effectief inspelen op de behoeften van medewerkers en de organisatie als geheel.

Met het opstellen van een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC) pas je direct de geleerde kennis toe. Talloze deelnemers hebben met succes deze opleiding doorlopen. Na het voltooien van dit programma ben je competent om facilitaire taken binnen een organisatie op een praktische wijze uit te voeren.

Deze complete leergang bestaat uit vier modules en biedt een diepgaand inzicht in alle basisaspecten van het facilitaire vakgebied. Daarnaast worden onderwerpen behandeld die aanzienlijk bijdragen aan de toegevoegde waarde voor functies binnen een facilitaire werkomgeving.

Leerdoelen

 • Je hebt inzicht in de inhoud van een project.
 • Ben je in staat om te werken volgens Arbo.
 • Je weet hoe je schoonmaak kunt meten.
 • Je bent in staat om een verhuisplan op te stellen.
 • Heb je inzicht in de fasering van inkoop.
 • Ben je in staat om SMART doelen te formuleren.
 • Je kunt sturen op beheeraspecten.
 • Heb je inzicht in leveranciersselectiemethoden.
 • Ben je in staat om bestelmethodieken toe te passen.
 • Je kunt een projectplanning opstellen.
 • Ben je in staat om met medewerkers een kritiekgesprek te voeren.
 • Je hebt inzicht in vergaderzaalbeheer.
 • Heb je inzicht in de communicatie voor een ondernemer.
 • Je weet hoe je kunt gaan onderhandelen.
 • Ben je in staat om de juiste gesprekstechnieken toe te passen.
 • Ben je in staat om te sturen op prestatiemetingen.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MBO Facilitaire zaken, MBO Inkoopbeheer, MBO Werken in Projecten en MBO Communicatieve Vaardigheden.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MBO Facilitaire zaken, MBO Inkoopbeheer, MBO Werken in Projecten en MBO Communicatieve Vaardigheden.

Diploma

Deze praktische opleiding MBO Facilitair en Inkoop (1 jaar) biedt jou de kans om het diploma te behalen:
 • MBO Facilitair en Inkoop (1 jaar)
Gedurende het opleidingstraject werk je per module aan een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC). Hieruit moet jouw kennis van de behandelde onderwerpen duidelijk naar voren komen. Als je dit onderdeel met een positief resultaat afrondt, ontvang je het officiële diploma van deze opleiding.

Met het opgegeven bedrag worden niet alleen de kosten voor de studie en het studiemateriaal gedekt, maar ook eventuele herexamenkosten. Hierdoor bieden we een volledig pakket aan, zodat je zonder extra financiële verrassingen aan je studie kunt beginnen.

 1.899,00


Exclusief btw

MBO Facilitair en Inkoop (1 jaar)
 1.899,00
Scroll naar boven

Nieuw bij Business Training Holland

Studiecoaching

Wanneer je hebt gekozen voor een opleiding of cursus op onze website, heb je daarna de keuze uit  5 coachingpakketten die je aanvullend kunt bestellen om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en begeleiden. 

Er is altijd een pakket dat bij jou past. Met meer of minder online coachingsessies en wel of niet extra ondersteuning bij jouw examenvoorbereiding.